StripeCon Europe 2023

Päivämäärä:
24.9.2023

StripeCon Europe 2023 järjestettiin 14-15 syyskuuta Hampurissa Saksassa. Meiltä osallistui kolmatta kertaa tapahtumaan Kalle ja Niklas. Tapahtuman aikana Kalle ja Niklas pitivät esitelmän aiheesta "E-Commerce in Europe: Powering growth via partnerships".

Kalle and Niklas presenting at StripeCon Europe 2023

Mikä on StripeCon Europe 2023?

StripeCon Europe 2023 on tapahtuma niille, jotka ovat kiinnostuneita Silverstripe CMS:ästä. SilverStripe CMS on alusta johon Webadmin perustuu. Kaksipäiväisessä konferenssissa on monipuolinen joukko puhujia, jotka syventyvät eri näkökohtiin Silverstripeä, mukaan lukien tässä ympäristössä koodaaminen ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tänä vuonna StripeCon pidettiin Hampurissa, Saksassa 14-15 syyskuuta. Tapahtuma oli kokonaisuudessa striimattavissa  YouTubessa ja tallenteet löytyvät myös StripeConin YouTube-kanavalta.

 

Löydät StripeCon 2023 ohjelman kokonaisuudessaan heidän omalta verkkosivultansa:
https://stripecon.eu/

 

StripeConin YouTube kanava:
https://www.youtube.com/@stripecon

 

 

Mitä StripeCon Europe 2023:ssa tehtiin?

StripeCon Europe 2023 on suurin kohtaaminen SilverStripe-yhteisön jäsenille Euroopassa. Kahden päivän aikana kuultiin paljon hyviä esityksiä, lyhyistä pidempiin, erilaisista aiheista. Tänä vuonna painopiste oli tekoälyssä ja verkkokaupoissa.

StripeConissa oli mukana monia tuttuja kasvoja Silverstripe-yhteisöstä, mukaan lukien omat Kalle ja Niklas, jotka ovat nyt osallistuneet kolmeen StripeCon-konferenssiin. Ensimmäinen 2011 virtuaalisesti ja viime vuonna Tukholmassa paikan päällä.

Konferenssin toisena päivänä Kalle ja Niklas pitivät oman esityksensä aiheesta "E-Commerce in Europe: Powering growth via partnerships", suomennettuna: "Verkkokaupankäynti Euroopassa: Kasvusta tehokkaampaa kumppanuuksien avulla".

Tänä vuonna StripeCon järjestettiin Design Zentrum Hamburgissa Hampurissa, Saksassa, 14-15 syyskuuta 2023.

 

 

 

E-Commerce in Europe: Powering growth via partnerships

Kalle ja Niklasin esitys verkkokaupoista euroopassa käsitteli erilaisia vaatimuksia, joita verkkokauppojen on lähitulevaisuudessa kohdattava. Painopiste oli saavutettavuudessa ja käyttäjäystävällisten sähkökaupparatkaisujen rakentamisessa kaikille, riippumatta siitä, millaisia haasteita tai työkaluja joku käyttää selatessaan verkkosivuja.

On syytä olla tietoinen siitä, että saavutettavuus tulee olemaan lakisääteistä vuodesta 2025 alkaen; Euroopan saavutettavuusdirektiivi. Voit lukea lisää tästä laista ja sen merkityksestä Euroopan komission verkkosivuilta:

Lue Euroopan kommission kirjoitus aiheesta: "European accessibility act" (Englanniksi)

 

Kallen take-away Hampurista: uusia ja vanhoja tuttuja kasvoja

StripeConin aikana saimme tilaisuuden keskustella henkilökohtaisesti enemmän olemassa olevien kumppaneidemme kanssa. Tutustuimme myös useisiin uusiin ihmisiin ja yrityksiin.

Olessaan Hampurissa Kalle käytti myös tilaisuuden hyväkseen ja tapasi Creamarketingin ensimmäisen verkkokauppa-asiakkaan, Leif Östergårdin joka asuu Hampurissa. Leif Östergård oli yrittäjä Finn-Teho Ab:n (Mustasaaren) ja Finnimport GmbH:n (Hampurin) takana.

 

 

Totesimme että siitä on kulunut yli 20 vuotta, kun Creamarketing rakensi ensimmäisen verkkokaupan. Keskustelu Leifin kanssa oli erittäin antoisa ja hän toivotti meille kaikkea hyvää tulevaisuuden kansainvälistymisessä ja uusissa yhteistyökumppanuuksissa Euroopassa.

Saimme todella kannustavaa palautetta työstämme verkkokauppa-alalla. "Keep up the good work guys, see you in Ljubljana next year" ("Jatkakaa hyvää työtä, nähdään Ljubljanassa ensi vuonna") oli yksi viimeisempiä lauseista, joita kuulimme, kun lähdimme StripeConista matkustaaksemme takaisin Suomeen."

 

Päätelmä

Creamarketing 25 vuoden aikana olemme työskennellyt Silverstripe CMS:n parissa jo yli 10 vuotta. Silverstripe ei ole suurin tai tunnetuin sisällönhallintajärjestelmä netissä, verrattuna esimerkiksi WordPressiin. Siksi onkin sitäkin mielenkiintoisempaa tavata muita samanhenkisiä 'vieraita' henkilöitä ja keskustella yhteisestä kiinnostuksestamme tähän sisällönhallintajärjestelmään ja ohjelmointiin!

StripeCon on hieno tapahtuma, ja odotamme innolla vuoden 2024 StripeCon:ia Ljubljana, Sloveniassa!

Jos harkitset verkkokaupan tai verkkosivuston perustamista, esitämme mielelämme mitä SilverStripe/Webadmilla saa aikaan!