Maalahden kunnan uudistettu verkkosivusto on täynnä tietoa, mutta latautuu vain sekunnissa

Päivämäärä:
24.1.2024

Kunnan verkkosivusto päivitettiin syyskuussa Webadmin 7:ään ja sai uuden raikkaan ulkoasun. Uusi verkkosivusto on saavutettavuusmukautettu vastaamaan WCAG-vaatimuksia tasolla AA.

Malax news image

Ennen uuden verkkosivuston työn aloittamista kunta teki kyselyn asukkaiden keskuudessa, jossa ilmeni halu parempaan hakutoimintoon ja mobiilisoveltuvuuteen. Projektin aloituspisteenä käytettiin kyselytuloksia.

Yhteistyö on projektin keskeinen teema

Uusi verkkosivusto on tiiviin yhteistyön tulos Creamarketingin ja Maalahden kunnan välillä. Sivusto on suunniteltu tarjoamaan parannetun digitaalisen kokemuksen asukkaille ja vierailijoille. Creamarketingin pitkäaikainen yhteistyökumppani, Gabriel Ardiles Al Downtownilla, osallistui graafisen ulkoasun suunnitteluun. Sivusto ylpeilee modernilla ja intuitiivisella suunnittelulla, varmistaen helpon navigoinnin ja tiedon löytämisen.

Merkittävä askel eteenpäin.

 

Uudella verkkosivustolla Maalahden kunta ottaa merkittävän askelen kohti digitalisaatiota ja parannettua palvelua asukkailleen. Suunniteltu käyttäjäystävällisyyden ja saavutettavuuden näkökulmasta, sivusto tekee tiedon löytämisestä helpompaa kuin koskaan.

Se tarjoaa joukon ominaisuuksia, kuten saumattoman navigoinnin, nopean pääsyn olennaiseen tietoon ja edistyneen hakutoiminnon, joka etsii jopa PDF-tiedostoista.

Siitä löytyy moderointitoiminto, joka helpottaa ylläpitäjiä seuraamaan sisällön päivityksiä. Vaikka sivusto on sisältörikas asiakirjoilla ja tiedostoilla, käyttäjä ei huomaa sitä nopeiden latausaikojen ansiosta.

Kunnan verkkosivuston on oltava kaikkien saavutettavissa.

 

Kunnallisena sivustona sen on lain mukaan oltava kaikkien saavutettavissa WCAG-vaatimuksien mukaisesti tasolla AA. Saavutettavuuslaki pyrkii edistämään saavutettavuutta henkilöille, joilla on toimintarajoitteita, varmistaen heidän täyden osallistumisensa yhteiskuntaan. Julkisten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten on oltava suunniteltu niin, että ne ovat käyttökelpoisia eri toimintarajoitteisille henkilöille, mukaan lukien näkö- ja kuulorajoitteet. Saavutettavuuslaki Suomessa on tärkeä askel kohti inklusiivisempaa yhteiskuntaa, jossa kaikki kansalaiset voivat osallistua täysimääräisesti yhteiskunnalliseen elämään.

 

Maalahden kunta iloitsee siitä, että se voi parantaa viestintää asukkaidensa kanssa uuden verkkosivuston avulla ja kehottaa kaikkia tutustumaan sen sisältöön ja ominaisuuksiin. Verkkosivusto päivittyy säännöllisesti kunnan uutisilla, tapahtumilla ja palveluilla.

 

Tutustu uuteen verkkosivustoon!
Malax.fi